Финансов експерт е предложеният за генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“

Финансов експерт е предложеният за нов генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“. Роденият през 1981 г. Добромир Янев е завършил Икономическия техникум в Бургас, а след това и Стопанската академия в Свищов, научи Maritime.bg.

Снимка: архивна снимка, Дарик радио – Бургас

Припомняме, че с вчерашна заповед служебният транспортен министър Георги Тодоров назначи Янев за генерален директор на управляващото пристанищната инфраструктура предприятие. Вписването в Търговския регистър все още не е факт, а то ще има правно действие до конкурсния избор на нов директор.

Какво знаем за Добромир Янев?
През последните години Янев работи като финансов консултант на свободна практика, заемал e длъжности в български банкови институции.

Любопитен факт, който Maritime.bg разкри е, че Янев е един от активистите, участвали в миналогодишните протести пред т.нар. летен сарай и яхтена марина на Ахмед Доган до нефтения терминал Росенец.

Източници на изданието твърдят, че към момента Янев не е партиен, но от архивни публикации става ясно, че той е бил кандидат за общински съветник в Бургас от партия „Средна европейска класа“.

Освен Янев, в борда на ДППИ са назначени Ивайло Иванов, който досега управляваше клона на предприятието в Бургас, както и 65-годишният Георги Димитров, който според източници е от Варна и е работил в морската индустрия.

Какво се случва в пристанищата и управляващото инфраструктурата им предприятие, всичко по темата до момента:

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по