Вписаха временното ръководство на Пристанищна инфраструктура

От днес, 10 август, е вписано временното ръководство на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, установи проверка на Maritime.bg в Търговския регистър. То е в състав – Добромир Янев – генерален директор, Ивайло Иванов и Георги Димитров.

Момент от изграждането на естакадата. Снимка: Х. Георгиева, fb.com
Момент от изграждането на естакадата при н. Шабла от 2017 г.. Снимка: Х. Георгиева, архив, Maritime.bg

Новото ръководство следва да изпълнява тази функция до края на конкурсния избор на нов генерален директор, в който участват трима бивши директори.

Maritime.bg припомня, че в средата на миналия месец служебният транспортен министър Георги Тодоров освободи досегашния генерален директор на държавното предприятие Ангел Забуртов. Повод за рокадата, според думите на министъра, става доклад на АДФИ за строителството на естакадата при нос Шабла. В същото време в публичното пространство бе разпространявана информация, че причината е удълбочаването за близо 400 милиона лева на каналите във варненското пристанище, което бе извършено в инхаус процедура и без обществени поръчки. Проектът за удълбочаване не е коментиран публично от служебния транспортен министър Тодоров, той бе председател на борда на ДППИ, когато драгажните дейности бяха стартирани.

Освобождаването на Ангел Забуртов бе последвано от серия заповеди, които завършиха с избора на бургаски финансис за поста му, както и назначаването в съвета на предприятието на кандидат-депутата от „ГЕРБ – СДС“ на изборите от април и досегашен директор на бургаския клон на ДППИ Ивайло Иванов.

Maritime.bg изпрати искане до пресслужбата на Министерството на транспорта за предоставяне на информация за членовете на новото ръководство, но седмица по-късно от министерството запазват мълчание за професионалния опит на новоназначените.

Какво се случва в пристанищата и управляващото инфраструктурата им предприятие, всичко по темата до момента:

Последни новини

Последни новини

Георги Гвоздейков: Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети

Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети, заяви новият министър на транспорта и съобщенията инж. Георги Гвоздейков на церемонията по приемане на

ТУ – Варна представи разработки в Хървия по проект за дигитализация при подготовката на морски специалисти

В Република Хърватия се проведе заключителната международна партньорска среща по проект DERIN (Digital Education Readiness in Maritime and Inland Navigation), финансиран по

Депутатите избраха ново правителство, Георги Гвоздейков е транспортен министър

Народното събрание гласува днес състав на Министерски съвет. Той става факт след обединение между коалициите ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ. За министър на транспорта и съобщенията