План за дългосрочно развитие готви пристанището във Валенсия

Пристанището във Валенсия обяви обществени поръчки за техническа помощ при подготовката на стратегическия план за развитие до 2030 година. Той има пет основни оси: нови възможности за бизнес и технологично развитие; енергиен преход, декарбонизация и борба с изменението на климата; дигитална трансформация; иновации; и отношенията между града и пристанището, предаде Maritime First.

Планът за развитие е ключов документ за пристанището, определящ целите му и осигуряващ укрепване на позициите му като водещ пристанищен център в Средиземноморието.

През последните години са настъпили важни технологични, икономически и социални промени, които оказват влияние върху дейността на морските пристанища, отбелязват от пристанището.

Геополитически промени и промени в моделите на световната търговия, климатичната криза, която ни води до промяна на енергийния модел, технологичният напредък, произтичащ от дигитализацията, политиките на корабните компании и тяхната вертикална интеграция, по-големите обществени очаквания за участие в публичните решения, са някои примери за промени в сценариите, в които се намираме и на които трябва да отговорим през следващите години, коментират от пристанището.

За разработката на плана са осигурени над 700 хил. евро. Провалила се е първичната процедура за избор на разработчици на дългосрочната програма, а новообявения конкурс има срок до края на октомври.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент