Престрелка между пирати и охранители на кораб край Сомалия

Пирати са атакували кораб край бреговете на Сомалия. Не се съобщава името на плавателния съд, предаде „Arab News“, цитирайки UKMTO. Инцидентът е станал вчера около 0745 ч. м.в. на около 100 nm североизточно от Могадишу.

Снимка: Румен Сарандев, Maritime.bg
Снимка: Румен Сарандев, Maritime.bg

Четирима нападатели в бързоходна лодка са открили огън по неназования плавателен съд. В отговор стрелба е открита от охранителния екип на борда на кораба, предаде „Lloyds List“.

Няма пострадали моряци.

Според базираната във Великобритания „EOS Risk Group“ по всяка вероятност пиратите са атакували плаващия под флага на Турция ро-ро ферибот ANATOLIAN (IMO: 9005869). „Ако информацията бъде потвърдена, това ще е първи пиратски инцидент в Индийския океан от април 2019 г. насам“, допълват от компанията.

Вижте някои от последните инциденти с морско пиратство

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Затвор грози бившия президент на Аржентина за шпионажа срещу роднините на екипажа на подводница ARA San Juan

Бившият президент на Аржентина Маурисио Макри обяви, че няма да прави заявления и към момента няма да се яви пред съда по повод обвиненията за предполагаем шпионаж, разпореден

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент