Пристанище Бургас е в готовност да приема крузни кораби

„Пристанище Бургас е в готовност да приема крузни кораби”, пише специализираното издание издание „Сruise industry news”.  Статията е посветена на усилията на ръководството на бургаското пристанище за възвръщане на круизните посещения и инвестициите в подобряването на инфраструктурата, с цел привличане на на нови круизни компании в пристанището като Crystal Cruises, Silversea, Azamara Club Cruises, Mano Maritime.  

През есента на тази година се очакват първи възобновени посещения на пасажерски кораби в Бургас, като се очаква нарастване на техния брой през 2022 г.

Новооткрития Международен конгресен център, посетителския център „Кулата на фаропазача” и каботажните плавания са сред акцентите, с които Пристанище Бургас се промотира като круизна дестинация.

Посочени са и усилията на работната група за Черно море към Асоциацията на средиземноморски круизни пристанища „MedCruise” за популяризиране на Черно море и връщането на круизните кораби в региона.Членове на групата са пристанище Бургас, пристанище Варна, пристанище Одеса, пристанище Констанца, пристанище Истанбул и пристанище Трабзон.  

„Пристанището на Бургас има модерна инфраструктура и е готово да посрещне туристи от круизни кораби. Ще бъдат предприети необходимите здравни мерки и ще бъдат спазени всички протоколи за опазване здравето на туристите “, се ангажират от ръководството на бургаското пристанище.

Последни новини

Последни новини

Възстановяват отбивни съоръжения в два пристанищни терминала във Варна

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ) планира възстановяване състоянието на отбивни съоръжения по кейови стени в два пристанищни терминала във Варна, става

Зам.-министър Георги Събев: Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния

Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния. Това заяви в Балчик ресорният земеделски зам.-министър Георги Събев, предаде репортер на