Регата „Пълнолуние“ ще се проведе във Варна

Едно от най-атрактивните ветроходни състезания регата „Пълнолуние 2021“ ще се проведе този уикенд във Варна. Гонките във Варненския залив ще бъдат от 16:00 до 22:00 ч. на 21 и 22 август., като последните са със старт от 20:00 ч. по изгрева на пълната луна. Организатор на регатата е ветроходна академия „Кор Кароли“.

Традиционно продължава конкурсът за най-добра снимка на ветроходна яхта по време на регатата. Победителят ще спечели ваучер за ветроходен курс за начинаещи.

Ветроходна академия „Кор Кароли“ организира и провежда за четвърта година регата „Пълнолуние“, като целта е да представи красотата на плаването под ветрила по лунната морска пътека. Флотилията на регата „Пълнолуние“ плава от фара на пристанище Варна до трета буна, възможно най-близо до брега, за да могат всички варненци и гости на града да я наблюдават и да й се наслаждават от плажа, крайбрежната алея и Морската градина.

ПРОГРАМА

Петък 20 август 2021 г.

15:00-18:00     Подаване на заявки в Регатния офис (Яхт клуб LZ Yachting 1991-Морска гара Варна);

Събота 21 август 2021 г.

13:00-15:00     Късно подаване на заявки в регатен офис;

15:15              Среща на шкиперите и Регатната комисия ( пред Регатния офис);

16:00 – 22:00   Гонки във Варненски залив: Фар Варна-Трета Буна-Фар Варна;

22:00               Социална програма;

Неделя,  22 август 2021 г.

16:00 – 22:00   Гонки във Варненски залив: Фар Варна-Трета Буна-Фар Варна;

22:00              Награждаване и закриване на регатата;

Регата-плаване „Пълнолуние“ ще се проведе по хендикапната система ORC и клас „Свободен“. Клас „Свободен“ е за яхти, които нямат сертификати в хендикапната система и/или ще участват за първи път на регата.

Регата се организира в памет на кап. Георги Георгиев, като припомня мъдрите му послания: „Да приеме българинът морето в своя бит и да го използва за културен отдих, да разшири още повече областта на неговото приложение.“ Кап. Георги Георгиев е първият българин, обиколил света сам с яхтата „Кор Кароли“ и успешно завършил „олимпийската“ регата за едночленен екипаж ОСТАР’76.

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС