Крадци нападнаха два кораба край Манила, завързаха и заплашваха моряк с пистолет

Екипажите на два контейнеровоза сигнализираха за забелязани крадци. Двата отделни случая са докладвани от SEASPAN NEW YORK (IMO: 9290115) и CMA CGM CAIMEP (IMO: 9431757) във водите край Манила.

При първия случай са забелязани трима души, опитващи се да проникнат в помещения на бака. До кораба е установена малка бързоходна лодка. Откраднати са два преносини заваръчни апарата, кабели и друг дребен инвентар.

Петима крадци успяват да се качат на борда на CMA CGM CAIMEP, а това е най-скорошният случай от 13 август, докато за контейнеровоза на „Seaspan“ е от началото на месеца.

Нападателите на кораба на CMA CGM обезвреждат, връзват и оставят в безпомощно състояние моряк от екипажа, изпратен след като присъствието на петимата е установено. Мъжът не е пострадал. Той е бил заплашван с пистолет. В този случаи крадците отмъкват 27 баки с боя.

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.