Вдигнаха флага на новия кораб на БМФ “Ком”

На церемония в китайската корабостроителница Yangzijiang вдигнаха флага на м/к “КОМ” – съд от новата серия с дедуейт 31 800 т., която Параходство Български морски флот приема в състава си. Проектирането и строителството на корабите от серията се наблюдава от класификационната организация DNV-GL. Това са lake fitted bulk carriers, като такъв тип българският корабособственик вече има осем, които са с около 30 000 тона дедуейт.

Максималната дължина на бълкера е 190,00 м, максималната широчина – 23,70 м, максималното газене (лятно) – 10,50 м. Той разполага с шест товарни хамбара и с три палубни крана с товароподемност от по 30 тона. Има подрулващо устройство в носовата част.

Конструкцията тип „лейкър“ дава възможност на кораба да плава по Големите езера в Северна Америка.

Корабната енергетична уредба и корабните системи са проектирани така, че не само да отговарят на най-новите международни изисквания за опазването на околната среда, но и да имат възможност за по-нататъшно развитие на техните възможности.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент