Над 18 хил. лева са месечните приходи на Пристанище Варна от отдадени паркинг площи

Над 18 хиляди лева са месечните приходи на „Пристанище Варна“ ЕАД, които държавният пристанищен оператор получава за отдаване под наем на паркинг площи в терминал Варна – Изток. Това отговориха от дружеството на въпроси на Maritime.bg.

Варненското пристанище е отдало дългосрочно площи, които формират няколко отделни паркинга – този пред самата сграда на Морска гара – Варна с площ от над половин декар, големият паркинг в зоната за обществен достъп, съседните до него паркинг площи пред пристанищните магазии, както и терен в района на Яхт клуба.

В отговор на въпроси как са формирани наемните цени, от държавното дружество отговориха, че същите са определени от лицензиран оценител, а договори са сключени при провеждане на тръжни процедури и в съответствие със Закон за държавната собственост.

От държавната компания обясниха, че годишно реализират приходи в размер на 1 млн. лева от друг вид наеми в зоната за свободен и обществен достъп.

Държавното дружество публикува остра позиция в социалната мрежа „Фейсбук“, а причина за нея стана друга публикация на народния представител от „Демократична България“ Стела Николова, в която пише, че държавният оператор получава месечно само 1000 лева от наем на паркингите в района на Морска гара – Варна.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент