„Радецки“ приема пасажери за плавания през септември

През месец септември 2021 г. Параход „Радецки“ ще осъществи плаванията с пасажери в акваторията и района на пристанище Козлодуй. Това съобщиха от Националния исторически музей.

За провеждането на плаванията ще се събират групи от поне 50 души.

Планира се корабът да плава с пасажери на 04, 05, 18 и 19-и септември. Билетите за деца от предучилищна възраст ще струват 5 лева, а за всички останали 10 лева.

От Националния исторически музей подчертават, че желаещите да се качат за кратко плаване, следва да направят задължителна предварителна резервация на телефони: 0879 456 183 или 0879 456 612.

Музеят съобщава, че при лоши метеорологични условия плаването може да бъде отменено.

Единственият плаващ музей на Балканите – „Радецки“, премина ремонт в Румъния. За него бяха отпуснати 430 хил. лева. Maritime.bg припомня, че в края на 2019 г. „Параход Радецки” беше провлечен до град Браила, Румъния, където успешно се осъществи първата част от плановия преглед и ремонт, а именно външен преглед на сух док на подводната част за установяване на годността на външната обшивка на корпуса и устройствата в подводната част не кораба. Той премина също през преглед и изпитания на конструкцията, ремонт на корпуса и надстройките и основен ремонт на двигателните-гребните колеса.

Още за корабамузей „Радецки“

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент