Четирима допуснати до фаза две на конкурса за шеф на ДППИ

Четиримата кандидати за поста генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ – Ангел Забуртов, Петър Сеферов, Евгени Москов и Ивайло Иванов, са допуснати до следващата фаза на конкурса, обявен от служебния транспортен министър Георги Тодоров, бивш шеф на борда на същото дружество.

Втората фаза на конкурса представлява събеседване с кандидатите, на което трябва да защитят концепциите си за развитие на предприятието.

По информация на Maritime.bg, само един член на комисията по избор има действителни познания по пристанищно дело.

Тук можете да видите известното за кандидатите.

Ивайло Иванов, втори от дясно наляво

Най-силно впечатление в списъка на допуснатите до втората фаза прави присъствието на Ивайло Иванов. Той беше кандидат-депутат от коалиция „ГЕРБ – СДС“, назначен е по времето на служебно правителство на ГЕРБ. От партията обаче изтъкнаха пред Maritime.bg, че Иванов не бил член. В същото време, според справка в Търговския регистър, Иванов е изпълнителен директор на „Зона за обществен достъп – Бургас“ АД, което за 2019 г. е реализирало нищожните 6 хиляди лева приходи. Ако бъде избран за генерален директор, Иванов ще бъде в явен конфликт на интереси.

Рокадите в ДППИ и „Пристанище Варна“ ЕАД бяха започнати от служебния министър Георги Тодоров, който до този момент бе шеф на борда на управляващото пристанищната инфраструктура предприятие.

Вчера министърът бе подложен на кръстосан огън от почти всички парламентарни групи без ГЕРБ. Причина стана разходването на 400 милиона лева, когато Тодоров е бил в ДППИ, за удълбочаване каналите на варненското пристанище.

Какво се случва в пристанищата и управляващото инфраструктурата им предприятие, всичко по темата до момента:

Последни новини

Последни новини

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на