Спасиха 16 моряци от потънал кораб край Гърция

Плаващият под флага на Того кораб за генерални товари SEA BIRD (IMO: 8202941) потъна тази сутрин източно от полуостров Пелопонес. Това съобщи Бреговата охрана (БО) на Гърция, цитирана от изданието „Ефсин“.

Корабът е плавал от Украйна с направление към Тунис, когато вода нахлува на борда му след като удря риф, според „Ефсин“. Медиите в Гърция не дават повече подробности за характера на инцидента.

При мащабна спасителна операция, в която са активирани различни средства на БО – два катера, пренасочени са пет търговски кораба, изпратен е хеликоптер, са спасени всички 16 моряци от екипажа на построения през 1984 г. плавателен съд. Целият екипаж е съставен от сирийски моряци, предаде „Катимерини“.

Според Министерството на корабоплаването на Гърция, хидрометеорологичната обстановка в района е била добра.

Спасените моряци са транспортнирани в добро състояние към Монемвасия.

Към района са изпратени три съда за борба с разливи, а самолет на гръцкия флот ще извърши обследване на акваторията. Към момента не се съобщава за установено замърсяване.

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент