60 млн. долара инвестиции в контейнерния терминал на Суецкия канал

Инвестиции в размер на 60 млн. щ. долара подобриха оборудването и капацитета за обработка в Контейнерния терминал на Суецкия канал (SCCT), съобщиха пред Maritime.bg от APM Terminals, част от групата на датската Maersk.

Средствата са насочени към няколко големи проекта. Най-сложният от тях, според APM Terminals, е свързан с надграждане и увеличаване височината на шест STS-крана в терминала. Така 12 от 18-те крана вече имат капацитет за работа с ултра големи контейнеровози. Това прави SCCT единствен терминал в Египет, който може едновременно да обслужва два ULCS, без компромис в производителността, според пристанищния оператор на Maersk.

„Нашата програма за надграждане беше много амбициозна, a глобалната пандемия я направи още по-сложна. Благодарение на огромните усилия на нашия екип, щастливи сме да съобщим, че всички проекти са приключили по график, което ни позволява да обслужваме нашите клиенти – и техния бизнес – още по-добре “, коментира Сунай Мукарйе, главен търговски директор в контейнерния терминал на Суецкия канал.

SCCT бе открит през 2004 г., след предоставена 49-годишна концесия. Тя бе спечелена от съвместно предприятие на APM Terminals като мажоритарен акционер (55%) и оператор. Други ключови акционери са COSCO (20%), Администрацията на Суецкия канал (10,3%) и Националната банка на Египет (5%).

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по