Само един морски специалист в комисията, която избира нови шефове в пристанищата

Снимка: Пристанище Варна

К.д.п. Живко Петров е единствен морски специалист в комисията, назначена от служебния транспортен министър Георги Тодоров, за избор на членове на ръководните органи на пристанищата и управляващото инфраструктурата им предприятие. Това съобщават източници на Maritime.bg в повереното на Тодоров ведомство от президента Румен Радев.

Припомняме, че Тодоров е бивш шеф на борда на ДП „Пристанищна инфраструктура“, разходило над 400 милиона лева по инхаус процедури и без обществени поръчки за удълбочаване каналите на пристанище Варна.

Министърът започна рокади в същото предприятие, сочейки като причина проект, стартирал преди години. Тодоров освободи и член на борда на Пристанище Варна, но без да изтъква абсолютно никакви мотиви.

Повереното му министерство обяви серия конкурси за нови членове в управителните органи на варненското пристанище и ДППИ.

Съмненията за тяхното прозрачно провеждане се засилват още повече от факта, че само един член в комисията има реална експертиза в областта на пристанищното дело. Припомняме, че условията за конкурса бяха променени с министерска заповед след началото на процедурата.

С абсолютно мълчание от пресцентъра на МТИТС бяха посрещнати неколкократните питания на Maritime.bg за състава на комисията.

Изборът на новите шефове в пристанищата ще бъде осъществен от комисия в състав – к.д.п. Живко Петров – изпълнителен директор на ИА „Морска администрация“, единствен член с действителна морска експертиза, заместник-министър Нели Велинова, Красимира Стоянова – директор на дирекция „Правна“ в МТИТС, Гергана Алексиева – ръководител на Звено за вътрешен одит и Албена Лазарова, директор на дирекция „Концесии и контрол върху дейността на търговските дружества и държавните предприятия“, според източници на изданието.

Какво се случва в пристанищата и управляващото инфраструктурата им предприятие, всичко по темата до момента:

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент