Само един морски специалист в комисията, която избира нови шефове в пристанищата

Снимка: Пристанище Варна

К.д.п. Живко Петров е единствен морски специалист в комисията, назначена от служебния транспортен министър Георги Тодоров, за избор на членове на ръководните органи на пристанищата и управляващото инфраструктурата им предприятие. Това съобщават източници на Maritime.bg в повереното на Тодоров ведомство от президента Румен Радев.

Припомняме, че Тодоров е бивш шеф на борда на ДП „Пристанищна инфраструктура“, разходило над 400 милиона лева по инхаус процедури и без обществени поръчки за удълбочаване каналите на пристанище Варна.

Министърът започна рокади в същото предприятие, сочейки като причина проект, стартирал преди години. Тодоров освободи и член на борда на Пристанище Варна, но без да изтъква абсолютно никакви мотиви.

Повереното му министерство обяви серия конкурси за нови членове в управителните органи на варненското пристанище и ДППИ.

Съмненията за тяхното прозрачно провеждане се засилват още повече от факта, че само един член в комисията има реална експертиза в областта на пристанищното дело. Припомняме, че условията за конкурса бяха променени с министерска заповед след началото на процедурата.

С абсолютно мълчание от пресцентъра на МТИТС бяха посрещнати неколкократните питания на Maritime.bg за състава на комисията.

Изборът на новите шефове в пристанищата ще бъде осъществен от комисия в състав – к.д.п. Живко Петров – изпълнителен директор на ИА „Морска администрация“, единствен член с действителна морска експертиза, заместник-министър Нели Велинова, Красимира Стоянова – директор на дирекция „Правна“ в МТИТС, Гергана Алексиева – ръководител на Звено за вътрешен одит и Албена Лазарова, директор на дирекция „Концесии и контрол върху дейността на търговските дружества и държавните предприятия“, според източници на изданието.

Какво се случва в пристанищата и управляващото инфраструктурата им предприятие, всичко по темата до момента:

Последни новини

Последни новини

Футболни отбори дадоха старт на кампанията „Подкрепа за българските капитани!“ на „Galaxy Leader“

Футболните отбори "Пирин" - Благоевград и "Черно море" - Варна дадоха старт на кампанията "Подкрепа за българските капитани", които бяха задържани от йеменските хути на борда

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към