Турция строи морски дронове за борба с подводници

Турските корабостроителници ARES реализират проект за морски дронове, способни да водят борба с подводен противник. Това стана ясно от думите на генералния директор на корабостроителното предприятие Утку Аланч по време на изложение за бойна техника в страната.

Аланч отбелязва, че очаква първите съдове от серията, които са контролирани дистанционно, да влязат в експлоатация и в състава на турския флот, а след това се планира и износ.

Той изтъква, че съвременната обстановка изисква бързо активиране и дислоциране на отбранителни сили. Без да дава конкретни данни за техническите им спецификации, Аланч отбеляза, че дроновете ще могат да водят борба с подводници, както и срещу водолазни групи за диверсии. Съдовете от серията ще служат и за разузнаване на оперативната обстановка.

Още по темата

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент