1 млн. долара набра фондът за подкрепа на засегнати от пандемията моряшки семейства

Международният фонд за подпомагане на моряците (SIRF) е постигнал целта си да набере 1 милион щатски долара за осигуряване подкрепа за моряците и техните семейства, засегнати от COVID-19. Това съобщиха пред Maritime.bg от неправителствената организация ISWAN.

Целта e постигната благодарение на значително дарение от NYK Line, плюс много други лични и корпоративни дарители, включително наскоро и фондацията TK, отбелязват от организацията. Общата сума, събрана от SIRF, в момента е 1,17 милиона щатски долара.

„По-нататъшните дарения са добре дошли и ще дадат възможност на SIRF да разшири обхвата“, коментират от ISWAN.

Фондът бе стартиран през май тази година, когато станаха ясни катастрофалните мащаби на последната вълна от пандемията в Индия. Няколко водещи морски благотворителни организации, сред които The Seafarers’ Charity, The Mission to Seafarers, ISWAN, Sailors’ Society и Stella Maris, както и други участници в корабоплаването, се обединиха, за да проучат начините за предоставяне на спешна подкрепа на моряците и техните семейства. Заедно те стартираха SIRF като инициатива за спешна финансова помощ, първоначално в Индия и с потенциал за разширяване в други страни.

Последните безвъзмездни траншове, осигурени през SIRF и Stella Maris, са насочени за осигуряване на хранителни пакети за повече от 1000 морски семейства в Кочи, Керала, плюс финансиране за медицинска помощ, консултиране и терапия след COVID, включително специализирани грижи за деца на моряци.

Фондът SIRF се администрира и управлява от The Seafarers’ Charity (бившата Seafarers UK), която разполага с установени механизми за управление и процеси за наблюдение и оценка, гарантиращи ефективност и прозрачност.

100% от даренията на SIRF ще се разходят за помощ на моряци и техните семейства, засегнати от COVID-19.

Последни новини

Последни новини