Българска ветроходна асоциация – ново сдружение в подкрепа на ветроходния спорт

Учредиха ново сдружение в подкрепа на ветроходния спорт. Българската ветроходна асоциация, учредена във Варна, има основна цел да подпомага развитие на ветроходния спорт и разпространението на всички форми и класове на киловото ветроходство, както да съдейства за осъществяване на националната политика за развитие киловото ветроходство.

Организацията ще съдейства на ветроходните клубове за организирането и провеждането на ветроходни състезания за всички класове на киловите яхти.

Сред целите на БВА е изграждането на единна медийна и информационна среда, включваща стандартни документи и процедури, които да предостави на ветроходните клубове, с цел по-лесно планиране и провеждане на състезанията.

Организацията ще консултира клубовете за правилата за провеждането на състезанията, както в хендикапните системи, така и в другите класове определени в съответните правилници на БВА.

Сдружението ще осигурява стандартизиран, лесен и прозрачен достъп на собствениците на килови лодки и ветроходните клубове до различните хандикап системи, като осигуряването на система от мерене такава каквато е необходима за всеки от класовете.

Организацията ще провежда семинари и конференции, свързани с киловото, спортно ветроходство, както и ще си партнира с ветроходните клубове в организиране и провеждане на обучения.

За председател на сдружението е избран Павлин Надворни, става ясно от справка в Търговския регистър. В управителния съвет на сдружението влизат Явор Колев, Иван Георгиев, Свилен Дойков, Стефан Варадинов, Красимир Наумов, Павлин Надворни и Лъчезар Братоев.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент