Седем дни мъдрят колко са „преместваеми“ кръчмите на пристанището във Варна, отговор няма

Снимка: PSDrones | Mariitme.bg

Седем дни не бяха достатъчни на служебния транспортен министър Георги Тодоров да съобщи изливан ли е бетон в новопоявителите се заведения на Морска гара – Варна. Припомняме, че този въпрос зададе депутатът от „Демократична България“ Стела Николова, а новопостроените сгради следва да имат статут на преместваеми обекти.

Николова обяви преди дни, че държавният пристанищен оператор е сключил 10-годишни договори за отдаване под наем на площи в терминал Варна – Изток.

Въпросът за законосъобразността при изграждането на заведенията на Морска гара – Варна е изпратен на 24 август, а според правилника на парламента – министърът следва да отговори в едноседмичен срок. Това не се е случило, установи справка на Maritime.bg към 17 ч. в електронната система на парламента.

По всяка вероятност това е технически ход на служебния министър, тъй като утре пред транспортната комисия се очаква да бъдат изслушани директорите на държавните пристанища, а един от важните въпроси, които ще им зададат депутатите, е именно този.

Maritime.bg припомня, че назначеният от Румен Радев служебен транспортен министър е бивш шеф на борда на ДП „Пристанищна инфраструктура“. Той заяви пред Народното събрание, че няма никаква информация за част от сключените договори по спорния проект за удълбочаване каналите на варненското пристанище.

Обновена:

Какво се случва в пристанищата и управляващото инфраструктурата им предприятие, всичко по темата до момента:

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент