Български моряк оказва съдействие на бедстващи от горяща яхта за милиони в САЩ

Български помощник-капитан на луксозна яхта е оказал съдействие при евакуацията и последващото овладяване на пожара на борда на струващата няколко милиона долара моторна яхта MISS DUNIA, изгоряла напълно и потънала частично в яхтеното пристанище „Fleet Marina“ в Ню Бедфорд, Масачузетс, САЩ.

Инцидентът е станал вчера, когато на борда на яхтата е имало парти. По всяка вероятност огънят избухва след късно съединение, разказа пред Maritime.bg Ивайло Събев, помощник-капитан на 162-футова яхта, която е била в съседство на запалилия се съд.

Българинът незабавно се притекъл на помощ на хората на горящата лодка.

Първи сигнал за пожара на лодката е подаден около 1700 ч. м.в. вчера. Незабавно към района са изпратени екипи на местните противопожарни служби, които водят борбата с пламъците, а днес и с допуснатото в акваторията на марината замърсяване.

При инцидента няма пострадали, но плавателният съд е изгорял напълно и частично потънал, лягайки на дъното в марината.

Видео:

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент