Shell отбелязва 30 успешни години в България

Shell отбелязва 30 успешни години в България и най-високо ниво на обществено доверие в сектора, според проведено наскоро независимо национално проучване.

Между 2016 и 2021 г. компанията Shell разшири своето бизнес присъствие в България и навлезе с дейностите по търсене и проучване на нефт и природен газ в „Блок 1-14 Хан Кубрат“.

През 2021 г. Shell  сключи договор с 5-годишно лицензионно задължение, включващо провеждане на 3D сеизмично проучване в допълнение към безопасното проучване на сондажен кладенец „Хан Кубрат 1“. В рамките на този период Shell е инвестирала 2 000 000 лв. за подкрепа на местните общности и на образователни проекти в района на Южното Черноморие.

Shell помогна за създаването на иновативния научен и енергиен център „ПланетУм“ в Бургас, осигури възобновяема енергийна система на общинския басейн в Созопол, предостави учебно оборудване на училища в Приморско и Царево и финансира строителството и обновяването на детски площадки и спортни игрища в Несебър и Поморие. Освен това Shell подпомогна Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ и СУ„ Св. Климент Охридски“ с реновацията на лаборатории и геоложка техника.

Последни новини

Последни новини

Преди 19 години на аварийно-спасителен кораб „Протео“ е вдигнат българският флаг

Построен през 1943 г. в италианския град Анкона, корабът има следните тактико-технически данни: дължина – 75.7 м, широчина – 11.7 м, газене – 5 м, водоизместване – 2048 т.