Огнища на коронавирус на два кораба във Варна

Установени са огнища на коронавирус COVID-19 на борда на два плавателни съда във Варна. Епидемиологично свързани случаи на заболявания от COVID-19 са регистрирани на кораб, който се намира на ремонт във варненско кораборемонтно предприятие и плавателен съд на рейд, който е бил на ремонт в същия завод.

На първия кораб от общо 19 души екипаж са заболели 3-ма. Съдът е бил на ремонт от 16.08.2021 г. На 25.08.2021 г. екипажът на кораба се сменя. Положителните лица сред екипажа, както и контактните са поставени с предписания на РЗИ – Варна в изолация в каютите си на борда на кораба, като от 07.09.20121 г. са преместени в хотел в к.к. Албена. Направена е дезинфекция на кораба.

Епидемиологично свързани случаи на заболявания от COVID-19 са установени и на втория кораб, намиращ се на рейд Варна. Касае се за 14 положителни лица – членове на екипажа от общо 20 души. Корабът е бил на ремонт до 22.08.2021г., след което излиза на рейд. Положителните лица сред екипажа, както и контактните са поставени с предписания на РЗИ – Варна в изолация в каютите си на борда на кораба.

По информация на завода – няма заболели или положителни за COVID-19 работници.

Останалите институции, ангажирани в граничния контрол на пристанищата на гр. Варна, са уведомени за взетите мерки чрез вписване в Информационната система за електронен документооборот, а ГКПП – Варна и корабния агент – и по телефона.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент