Близо 1 милион лева за изхранването в Морско училище

Близо 1 милион лева е планираният бюджет за организиране на храненето във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров. Това става ясно от обявена процедура от училището за пряко договаряне с външен изпълнител. Той трябва да осигурява храна и ободряващи напитки при условията на Наредба № Н-5 от 2015 г. за условията, реда и нормите за осигуряване на безплатна храна и ободряващи напитки в Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия в мирно време.

До момента оферти са изпратили фирмите „М Джи 1“, „Профешънъл левъл“ и „Смарт Селекшън“. Последна оферта е получена на 26 август в 17:53 ч. от „Залива 47-СП“, която е и с най-ниска ценова стойност за храноден на човек.

Цените за календарната 2021 г., по които ВВМУ ще заплаща на изпълнител за услугите по осигуряване на хранене, са според стойностите, посочени в заповед на военния министър, става ясно от документацията по процедурата.

Храненето включва приготвяне и раздаване на ястия за ежедневно хранене на лица от ВВМУ по три пъти на ден (закуска, обяд и вечеря), уточнени по вид в седмично меню.

Спечелилата поръчката фирма има задължение и да подготвя и доставя храна и на посочено от ВВМУ място, различно от основния район на училището, при полеви занятия, учения, тренировки и лагери. Изпълнителят трябва да осигурява и протоколно – представителните мероприятия на училището.

За целта ВВМУ предоставя на спечелилата фирма помещение с площ от над 135 кв. метра за всички дейности, свързани с раздаването на храната и измиването на посудата. Изпълнителят пък заплаща на училището 427 лева наем.

Броят на лицата, които ще се хранят, е средно около 250. В рамките на календарен месец в менюто на Морско училище трябва да се предлагат минимум 12-15 вида закуски, минимум 3-4 вида салата, 15-18 вида супа, 18-20 основни ястия и 16-18 вида десерти, включително разнообразие от плодове.

Прогнозната стойност по поръчката е 980 000 лева без ДДС, видя Maritime.bg.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент