Близо 1 милион лева за изхранването в Морско училище

Близо 1 милион лева е планираният бюджет за организиране на храненето във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров. Това става ясно от обявена процедура от училището за пряко договаряне с външен изпълнител. Той трябва да осигурява храна и ободряващи напитки при условията на Наредба № Н-5 от 2015 г. за условията, реда и нормите за осигуряване на безплатна храна и ободряващи напитки в Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия в мирно време.

До момента оферти са изпратили фирмите “М Джи 1”, “Профешънъл левъл” и “Смарт Селекшън”. Последна оферта е получена на 26 август в 17:53 ч. от “Залива 47-СП”, която е и с най-ниска ценова стойност за храноден на човек.

Цените за календарната 2021 г., по които ВВМУ ще заплаща на изпълнител за услугите по осигуряване на хранене, са според стойностите, посочени в заповед на военния министър, става ясно от документацията по процедурата.

Храненето включва приготвяне и раздаване на ястия за ежедневно хранене на лица от ВВМУ по три пъти на ден (закуска, обяд и вечеря), уточнени по вид в седмично меню.

Спечелилата поръчката фирма има задължение и да подготвя и доставя храна и на посочено от ВВМУ място, различно от основния район на училището, при полеви занятия, учения, тренировки и лагери. Изпълнителят трябва да осигурява и протоколно – представителните мероприятия на училището.

За целта ВВМУ предоставя на спечелилата фирма помещение с площ от над 135 кв. метра за всички дейности, свързани с раздаването на храната и измиването на посудата. Изпълнителят пък заплаща на училището 427 лева наем.

Броят на лицата, които ще се хранят, е средно около 250. В рамките на календарен месец в менюто на Морско училище трябва да се предлагат минимум 12-15 вида закуски, минимум 3-4 вида салата, 15-18 вида супа, 18-20 основни ястия и 16-18 вида десерти, включително разнообразие от плодове.

Прогнозната стойност по поръчката е 980 000 лева без ДДС, видя Maritime.bg.

Последни новини

Последни новини

Министерски съвет одобри дерогация за закупуване, внос или трансфер по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност Република България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на

Държавата да осъществи пълен контрол върху пристанище “Росенец“, настояват от ДПС

Държавата трябва да осъществи пълен контрол върху пристанище "Росенец“. Това заяви пред "Фокус" заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде Дарик. Снимка: Лупа ДПС

Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА

Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент