Завърши строителството на газопровода „Северен поток 2“

Строителството на газопровода „Северен поток 2“ е завършено тази сутрин в 0845 ч. московско време. Това заяви председателят на управителния съвет на „Газпром“ Алексей Милер, съобщиха от компанията.

Според ДПА се очаква доставките по тръбопровода да започнат през следващия месец, но „Газпром“ обяви вчера, че това няма да стане преди одобрение от германските регулатори, информира Дневник. Миналия месец германски съд отхвърли изключването на проекта от газовата директива на ЕС и след тази стъпка ще трябва и други компании да бъдат допуснати до тръбопровода.

Строителството на съоръжението, струващо 11 млрд. долара, се забави с над 2 години заради съпротивата на Съединените щати, които смятат газопровода за политически проект на Русия, целящ да засили зависимостта на Европа.

Тръбопроводът има капацитет за пренос на 55 млрд. куб. метра газ годишно от Русия до Германия по дъното на Балтийско море.

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент