Осем отбора се включиха в Bora Sailing в Бургас

Осем отбора се включиха в състезанието по ветроходство „Bora Sailing Championship – Burgas 2021”, което се проведе в акваторията на пристанище Бургас през уикенда. Финалният кръг в Бургас беше спечелен от сборен отбор към Яхт клуб Порт Варна „Wildcard”. На второ и трето място се класираха отборите „Ултрамарин СВК” и „Park mart”.

Диян Димов, изпълнителен директор на „Пристанище Бургас” ЕАД, което бе домакин на събитието, връчи на организатора Иван Георгиев от Bora Sailing, плакет от името на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров.

Надпреварата е напълно нов за България формат. Това е втори кръг от шампионата, като първият кръг се проведе през м. юни във Варна. Отборите управляват на ротационен принцип четирите еднотипни лодки SB20 във всяка гонка. Идеята е всеки екипаж да смени по няколко пъти лодката, както и противниците, срещу които се изправя.

По правилата на формата, след проведените два кръга във Варна и Бургас, се определят окончателно победителите. Двата отбора,  спечелили най-много точки и в двете надпревари, имат правото да участват в квалификациите на Шампионската лига догодина.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент