Човешка грешка е причина за обръщането на Golden Ray

Човешка грешка е причина за обръщането на автомобиловоза GOLDEN RAY край източното крайбрежие на САЩ преди две години. Това пише в доклада от разследването на инцидента. Построеният през 2017 г. кораб с капацитет 7 700 ceu се обърна и легна на левия си борд при поворот. Инцидентът стана по-малко от 40 минути, след като корабът напуска пристанище Брунсуик.

Според NTSB, вероятна причина за преобръщането стават грешно въведени данни за количеството баласт в програмата за изчисляване стабилността на плавателния съд.

Разследването установява, че е имало и две оставени отворени водоплътни врати.

Резюме от разследването, вижте тук (3,2 мБ; .pdf)

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент