Още европари за Пристанище Констанца

PIONEERS – Международният консорциум от 46 партньори, включително Пристанище Констанца, ще получи 25 милиона евро финансиране по програмата „Хоризонт 2020“.

PIONEERS е изключително амбициозен проект, който има за цел да преосмисли всички аспекти на пристанищната експлоатация, от експлоатацията на терминали, концесионните споразумения, мобилността, свързаността, горивата до моделите на сътрудничество и производство, съхранение и използване на енергия и с цел постигане на нулеви емисии на парникови газове в Европа до 2050 г.

Консорциумът PIONEERS се ръководи от пристанището в Антверпен и включва пристанища, терминални и транспортни оператори, спедитори, изследователски институти, разработчици на технологии, иноватори и публични организации, които ще представят конкретни решения, които да помогнат за намаляване на емисиите на парникови газове в пристанищата, като същевременно се запази тяхната конкурентоспособност. Проектът ще продължи за период от пет години, съобщиха пред Maritime.bg от администрацията на румънския порт.

По темата:

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент