Синя устойчивост за круизи и яхти в Бургас

В Бургаския свободен университет /БСУ/ се проведе конференция “Синя устойчивост за круизи и яхти в Бургас” по проекта “Устойчиво развитие в малки мащаби за круизите и яхтите в Черно море”. Конференцията е част от кулминацията на събитията по повод 30-годишнината от създаването на БСУ, която се отбелязва днес, предаде БТА.

В конференцията участваха Областният управител на Бургаска област проф. Мария Нейкова, директорът на “Пристанище Бургас” Диян Димов, представители на “Морска администрация”, “Летище – Бургас”, БСУ, Югоизточния съюз на екскурзоводите, Свободния университет в Брюксел, Индустриален логистичен парк-Бургас и др.

По време на срещата бе направен преглед на състоянието на круизните пътувания в България и открита дискусия за потенциала за развитие на малки яхти и малки плавателни съдове.

Щастлива съм, че имам привелегията да ви приветствам като областен управител на област Бургас и като декан на Юридическия факултет в БСУ. Искам да поздравя колегите за иключителната активност и иновативност по този проект, каза проф. Нейкова. В приветственото си слово тя посочи, че: “няма по-добро място от Бургас, където да се реализира този проект”.

Източник БТА

Последни новини

Последни новини

Руска фрегата отработи поразяване на вражески кораб с хиперзвукова ракета “Циркон” в Атлантика

Фрегата "Адмирал на флота на Съветския съюз Горшков" отработи в западната част на Атлантическия океан поразяване на морска цел с хиперзвукова ракета "Циркон" на разстояние над

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент