Синя устойчивост за круизи и яхти в Бургас

В Бургаския свободен университет /БСУ/ се проведе конференция „Синя устойчивост за круизи и яхти в Бургас“ по проекта „Устойчиво развитие в малки мащаби за круизите и яхтите в Черно море“. Конференцията е част от кулминацията на събитията по повод 30-годишнината от създаването на БСУ, която се отбелязва днес, предаде БТА.

В конференцията участваха Областният управител на Бургаска област проф. Мария Нейкова, директорът на „Пристанище Бургас“ Диян Димов, представители на „Морска администрация“, „Летище – Бургас“, БСУ, Югоизточния съюз на екскурзоводите, Свободния университет в Брюксел, Индустриален логистичен парк-Бургас и др.

По време на срещата бе направен преглед на състоянието на круизните пътувания в България и открита дискусия за потенциала за развитие на малки яхти и малки плавателни съдове.

Щастлива съм, че имам привелегията да ви приветствам като областен управител на област Бургас и като декан на Юридическия факултет в БСУ. Искам да поздравя колегите за иключителната активност и иновативност по този проект, каза проф. Нейкова. В приветственото си слово тя посочи, че: „няма по-добро място от Бургас, където да се реализира този проект“.

Източник БТА

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент