Обследват акваторията около заседналия кораб

Снимка: © Станислав Александров, Maritime.bg

Извършва се обследване на акваторията около заседналия край защитена местност „Яйлата“ моторен кораб VERA SU. Проверяват се дълбочините, което ще бъде основа за бъдещата салвидж операция, научи Maritime.bg.

Плавателният съд заседна преди дни с пълен ход на скалистия бряг между с. Камен бряг и курорта Русалка. Към 1200 ч. на 22 септември не е установено замърсяване и няма изменение на позицията на кораба спрямо бреговата ивица.

Преди ден приключи и водолазният оглед на подводната част на корпуса на 32-годишния плавателен съд. Установени са множество пробойни, според данни на Maritime.bg.

В района на кърмата дълбочината варира до 1.5 м.

При сблъсъка не е засегнат винтово-рулевият комплекс на VERA SU.

Разглеждат се всички възможни варианти за последващата салвидж операция, включително тя да бъде проведена след прехвърляне на част от превозвания товар.

Последни новини

Последни новини

Възстановяват отбивни съоръжения в два пристанищни терминала във Варна

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ) планира възстановяване състоянието на отбивни съоръжения по кейови стени в два пристанищни терминала във Варна, става

Зам.-министър Георги Събев: Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния

Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния. Това заяви в Балчик ресорният земеделски зам.-министър Георги Събев, предаде репортер на