Обследват акваторията около заседналия кораб

Снимка: © Станислав Александров, Maritime.bg

Извършва се обследване на акваторията около заседналия край защитена местност „Яйлата“ моторен кораб VERA SU. Проверяват се дълбочините, което ще бъде основа за бъдещата салвидж операция, научи Maritime.bg.

Плавателният съд заседна преди дни с пълен ход на скалистия бряг между с. Камен бряг и курорта Русалка. Към 1200 ч. на 22 септември не е установено замърсяване и няма изменение на позицията на кораба спрямо бреговата ивица.

Преди ден приключи и водолазният оглед на подводната част на корпуса на 32-годишния плавателен съд. Установени са множество пробойни, според данни на Maritime.bg.

В района на кърмата дълбочината варира до 1.5 м.

При сблъсъка не е засегнат винтово-рулевият комплекс на VERA SU.

Разглеждат се всички възможни варианти за последващата салвидж операция, включително тя да бъде проведена след прехвърляне на част от превозвания товар.

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Затвор грози бившия президент на Аржентина за шпионажа срещу роднините на екипажа на подводница ARA San Juan

Бившият президент на Аржентина Маурисио Макри обяви, че няма да прави заявления и към момента няма да се яви пред съда по повод обвиненията за предполагаем шпионаж, разпореден

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент