Водолази направиха независим подводен оглед на Vera Su: Част от товара попада в морето, корабът се е накренил

Кораб VERA SU е получил крен на левия борд, част от товара попада в морето. Това заяви пред Maritime.bg водолазът Найден Недев, който тази сутрин е направил независим граждански подводен оглед на 32-годишния плавателен съд.

„100% има изтичане на товар, аз влязох тази сутрин, видимостта в района на носа беше нулева, дори не можах да открия пробойните. Взел съм проба от водата. Снимките и видеоклиповете са предоставени на медиите“, заяви Недев.

„Въпрос на часове е да стане тежка авария“, предупреди водолазът, който е бивш военен и има 23-годишна практика под вода.

По негово мнение в района не е възможно да подходят нито плаващ кран, нито баржа.

Според водолаза – единствен начин за прехвърляне на товара е при използване на въжена линия кораб-бряг или разтоварване на ръка на малки лодки, превозващи количества урея до залива Болата.

„Ако това се обяви, сами ще видите как за няколко часа ще се разтовари огромно количество от товара“, заяви той.

Недев отговори отрицателно на многократни питания на Maritime.bg дали забелязаното замъгляване от него в района на кораба не от грунд и пясък.

Кораб заседна край Яйлата

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС