Водолази направиха независим подводен оглед на Vera Su: Част от товара попада в морето, корабът се е накренил

Кораб VERA SU е получил крен на левия борд, част от товара попада в морето. Това заяви пред Maritime.bg водолазът Найден Недев, който тази сутрин е направил независим граждански подводен оглед на 32-годишния плавателен съд.

„100% има изтичане на товар, аз влязох тази сутрин, видимостта в района на носа беше нулева, дори не можах да открия пробойните. Взел съм проба от водата. Снимките и видеоклиповете са предоставени на медиите“, заяви Недев.

„Въпрос на часове е да стане тежка авария“, предупреди водолазът, който е бивш военен и има 23-годишна практика под вода.

По негово мнение в района не е възможно да подходят нито плаващ кран, нито баржа.

Според водолаза – единствен начин за прехвърляне на товара е при използване на въжена линия кораб-бряг или разтоварване на ръка на малки лодки, превозващи количества урея до залива Болата.

„Ако това се обяви, сами ще видите как за няколко часа ще се разтовари огромно количество от товара“, заяви той.

Недев отговори отрицателно на многократни питания на Maritime.bg дали забелязаното замъгляване от него в района на кораба не от грунд и пясък.

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Затвор грози бившия президент на Аржентина за шпионажа срещу роднините на екипажа на подводница ARA San Juan

Бившият президент на Аржентина Маурисио Макри обяви, че няма да прави заявления и към момента няма да се яви пред съда по повод обвиненията за предполагаем шпионаж, разпореден

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент