„Антей“ достигна Vera Su, предстои прехвърляне на част от товара (обновена)

Плаващият кран АНТЕЙ пристигна около 1500 ч. в района на заседналия кораб VERA SU. Той е осигуряван от влекача КАСТОР. Очаква се кранът да подходи и застане до кораба. Към момента властите не са обявили как ще се проведе операцията.

За момента е ясно единствено, че предстои да бъде прехвърлена част от товара и да се извършват последващи опити за снемане на 32-годишния кораб от скалистия бряг край Яйлата, където заседна преди 7 дни.

КАСТОР И АНТЕЙ В РАЙОНА НА ЗАСЕДНАЛИЯ ВЕРА СУ

По информация на Maritime.bg на място е командированият директор на ИА „Морска администрация“ – София кап. Живко Петров, който лично наблюдава процесите. Той се очаква във Варна по-късно днес, където да запознае медиите с хода на операцията.

На борда на плаващия кран вчера са били доставени бигбегси, които ще бъдат пълнени и вероятно прехвърляне на малък плавателен съд, който ще ги транспортира за последващо разтоварване в близко пристанище, според информация на Maritime.bg.

Към кораба плава и влекач САНМАР 14, който провлачва баржа.

Към VERA SU е насочен и САМАРА, на борда на който вероятно ще бъде прехвърляно гориво от кораба.

По-рано днес водолази извършиха подводни огледи, съдът е допълнително осигурен с котви.

Към 1530 ч. при н. Шабла духа североизточен вятър със скорост 6,2 м./с с пориви до близо 7 м/с. Вълнението на морето е 2 бала, височината на вълната към 1130 ч. бе 0.50 м. Прогнозата е за влошаване на метеообстановката.

Няма установено изтичане на нефтопродукти, предаде репортер на Maritime.bg.

Кораб заседна край Яйлата

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Затвор грози бившия президент на Аржентина за шпионажа срещу роднините на екипажа на подводница ARA San Juan

Бившият президент на Аржентина Маурисио Макри обяви, че няма да прави заявления и към момента няма да се яви пред съда по повод обвиненията за предполагаем шпионаж, разпореден

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент