Операцията с Vera Su: Заседнала баржа, навити въжете на винта на влекач, изсипан товар в морето

Заседнала е несамоходната баржа, на която снощи започна прехвърляне на част от товара на VERA SU. Съдът е бил изтеглен, след като в морето е изхвърлен част от вече прехвърления на борда й товар.

В момента баржата е снета и вече се провлачва към Варна.

По информация на Maritime.bg, един от влекачите, който бе активиран в операцията, навива въже около винта и е имало опасност да бъде снет към плитчините.

Очаква се днес да бъде направен опит за изтегляне на VERA SU, който заседна в сърцето на резервата Яйлата преди 8 дни.

Едва на 27-ми септември започна операция за прехвърляне на товара на кораба.

Снощи в 2134 ч. плаващият кран АНТЕЙ започна разтоварването с грайфер за инертни материали, което стана причина за остра реакция в социалните мрежи, тъй като част от товара попадаше в морето. Maritime.bg излъчи на живо старта на операцията.

Към 0800 ч. днес АНТЕЙ остава на борд на VERA SU, след снемането му предстои опит за изтегляне на 32-годишния плавателен съд.

Припомняме, че Maritime.bg разкри, че Морска администрация издава заповед, с която дава срок до 15 октомври на корабособственика да предприеме действия за изтегляне на кораба.

Vera Su

Последни новини

Последни новини

Пристанищни синдикати: Не подкрепяме предложенията на Благомир Коцев за зоната на Пристанище Варна

За прехвърляне на обособената обществена зона в Пристанищен терминал Варна - Изток на Община Варна се обяви бившият областен управител на Варна Благомир Коцев (Продължаваме

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за