К.д.п. Димитър Димитров за Vera Su: От години алармираме, че няма ресурси за такива ситуации

От години алармираме, че няма ресурси за такива ситуации. Това заяви президентът на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани к.д.п. Димитър Димитров по повод заседналия край Яйлата моторен кораб VERA SU. Тази сутрин в района метеообстановката се влошава, предаде бТВ.

Пред телевизията к.д.п. Димитров заяви, че е бил на борда на VERA SU. По негово мнение корабът се намира в добро състояние. „Има наводнени три баластни танка, корабът е в стабилно състояние“, заяви капитанът.

„Предполагам, че Морска администрация и корабособственика наблюдават кораба постоянно. Според мен би трябвало да няма опасност. Предполагам, че с подобряване на времето нещата ще се задържат в това положение“, коментира още к.д.п. Димитров.

Той заяви, че за последващите опити за снемане от скалистия бряг край Яйлата – следва да се извършват редица изчисления, които ще бъдат поверени на салвидж мастър.

Димитров заяви, че по всяка вероятност става дума за навигационна грешка. „Въпросът е вече как ще бъде класифицирана“, каза той.

Капитанът изтъкна, че от години морският неправителствен сектор алармира властите, че следва да бъде осигурен ресурс за решаване подобни ситуации.

България

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Затвор грози бившия президент на Аржентина за шпионажа срещу роднините на екипажа на подводница ARA San Juan

Бившият президент на Аржентина Маурисио Макри обяви, че няма да прави заявления и към момента няма да се яви пред съда по повод обвиненията за предполагаем шпионаж, разпореден

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент