К.д.п. Димитър Димитров за Vera Su: От години алармираме, че няма ресурси за такива ситуации

От години алармираме, че няма ресурси за такива ситуации. Това заяви президентът на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани к.д.п. Димитър Димитров по повод заседналия край Яйлата моторен кораб VERA SU. Тази сутрин в района метеообстановката се влошава, предаде бТВ.

Пред телевизията к.д.п. Димитров заяви, че е бил на борда на VERA SU. По негово мнение корабът се намира в добро състояние. „Има наводнени три баластни танка, корабът е в стабилно състояние“, заяви капитанът.

„Предполагам, че Морска администрация и корабособственика наблюдават кораба постоянно. Според мен би трябвало да няма опасност. Предполагам, че с подобряване на времето нещата ще се задържат в това положение“, коментира още к.д.п. Димитров.

Той заяви, че за последващите опити за снемане от скалистия бряг край Яйлата – следва да се извършват редица изчисления, които ще бъдат поверени на салвидж мастър.

Димитров заяви, че по всяка вероятност става дума за навигационна грешка. „Въпросът е вече как ще бъде класифицирана“, каза той.

Капитанът изтъкна, че от години морският неправителствен сектор алармира властите, че следва да бъде осигурен ресурс за решаване подобни ситуации.

България

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС