Доц. Диана Маринова: Заплашват ни санкции, ако се допусне замърсяване

Страната ни е член по Международната конвенция за търсене и спасяване по море, коментира пред БНР доц. д-р Диана Маринова, Катедра „Международно право и право на ЕС“, Юридически факултет на УНСС, преподавател по международно морско право.

Тази и други конвенции, по които България е страна, не съдържат достатъчно уредба именно в областта на засядането на кораби.

Този казус доказва, че у нас липсва обща държавна морска стратегия и целенасочена държавна политика, смята доц. Маринова. По думите й въпросите се решават казус по казус.

Диана Маринова каза още, че сме заплашени от санкции, ако си получи замърсяване в района на резерват Яйлата от товара на заседналия кораб. 

Източник: БНР

Заседнал кораб край Яйлата

Източник БНР

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Затвор грози бившия президент на Аржентина за шпионажа срещу роднините на екипажа на подводница ARA San Juan

Бившият президент на Аржентина Маурисио Макри обяви, че няма да прави заявления и към момента няма да се яви пред съда по повод обвиненията за предполагаем шпионаж, разпореден

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент