Емил Милев, Черноморски изгрев: От първия ден знаехме, че операцията с Vera Su ще е неуспешна

„От първия ден за нас, като хора, които прекарваме живота си в морето, беше ясно, че операцията ще бъде неуспешна.“ Това каза пред БНР Емил Милев, председател на УС на риболовно сдружение „Черноморски изгрев” за спасителната операция, свързана със заседналия край Камен бряг кораб VERA SU.

„Не е възможно 24 часа преди „да духне“ времето да се изпраща плаващ кран и влекач на място. Беше обречена на неуспех. Всичко беше прах в очите на обществото. Това трябваше да започне седмица по-рано“, заяви той в предаването „Преди всички“.

Никой не ни е потърсил, декларира още Милев. Той смята, че разполагайки с 53 кораба, са могли да участват в претоварването и да помогнат с каквото могат.

„Никаква организация. 20 години, 30 години никаква спасителна дейност няма в България. Няма център за спасяване. Нямаме техника – няма кораби, няма хеликоптери“, подчертава Емил Милев и определя ситуацията като безхаберие.

„Морето е стихия – повдига носа, блъска го два пъти в скалите и корабът е разбит. Моето мнение е – в момента трябва да има влекач, огромен влекач, каквито има в Румъния и в Турция. Корабът да бъде на буксир, постоянно под напрежение. В момента, в който морето го повдигне кораба и бъде „отлепен“ от камъка, да бъде издърпан. Нищо друго не може да се направи“, смята той.

Заседнал кораб край Яйлата

Източник БНР

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Затвор грози бившия президент на Аржентина за шпионажа срещу роднините на екипажа на подводница ARA San Juan

Бившият президент на Аржентина Маурисио Макри обяви, че няма да прави заявления и към момента няма да се яви пред съда по повод обвиненията за предполагаем шпионаж, разпореден

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент