Преподаватели от Морско училище – сертифицирани за работа с нови симулатори

Преподаватели от катедра „Корабни и силови уредби“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ преминаха обучение за работа с нови симулатори, с които Морско училище се сдоби за нуждите на Катедрата. Обучението е във връзка с въвеждане в експлоатация на симулатор за машинни операции (Engine Room Simulator) и бункероване на втечнен природен газ (LNG) на фирмата Wärtsilä. След края на курса преподавателите – офицери и цивилни, които го завършиха, получиха сертификати.

Международният кодекс за безопасност на корабите, използващи газове или други горива с ниска температура на запалване (IGF Code), подчертава необходимостта от обучение, ориентирано към индустрията и задължително сертифициране. Практическото обучение по операции за бункеровка на LNG, без да се нарушава безопасността, изисква използването на виртуалните симулатори. Пускането в експлоатация на Wärtsilä TechSim LNG бункеровка и симулатор на система за подаване на гориво ще даде необходимата практическа подготовка в отговор на международните изисквания.

Последни новини

Последни новини

Кап. Владимир Гаргов: Не e вярно, че българите не можем да ставаме екип

Навършват се 10 години от спасителна операция, проведена под ръководството на варненския капитан Владимир Гаргов. Преди десетилетие името на българския капитан стана широко

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент