Във Варна стартира Европейското първенство по ветроходство и отворена купа в клас ILCA

Утре във Варна стартира Европейското първенство по ветроходство и отворена купа в клас ILCA. Над 220 състезатели от цял свят ще пристигнат във Варна заедно с техните екипи, за да се борят за престижния трофей в двата олимпийски класа.

Първоначално този шампионат беше планиран за май, само няколко месеца преди Олимпиадата, за да служи като последна подготовка за елита във ветроходството, но поради ограниченията на Covid-19 се наложи да бъде отложен за октомври.

Част от неотдавнашните олимпийски представители сега са в почивка и за съжаление няма да бъдат част от това издание на първенството, но много други ще бъдат тук във Варна, за да започнат подготовката си за Париж 2024, което предвещава един наистина силен шампионат.  

Програма

3-ти октомври – 15:00ч. Опознавателна гонка.

3-ти октомври 17:00ч. – Пресконференция.

3-ти октомври 18:00ч.  – Официално откриване

От 4-ти до 9-ти октомври, включително, гонките започват в 12:00ч.

9 –ти октомври 18:00ч. –Официално закриване.

Официални гости на събитието ще бъдат Златко Якелич, заместник-председател на EUILCA (Европейската асоциация в клас ILCA), Августин Аргуeлес (завеждащ комуникаицонния отдел на EurILCA), Росен Марангозов – председател на Българска федерация по ветроходство и редица гости от институциите.

Още тук:

Последни новини

Последни новини