Ден 11: Капитанът на Vera Su не е разпитван, не са иззети корабните документи

По изясняване на фактите и обстоятелствата, довели до засядането на кораба Вера Су край бреговете на Яйлата работи Окръжната прокуратура в Добрич.

Към този момент разпити на капитана и екипажа не са проведени, не са иззети и корабните документи, съобщава Радио Варна. Образувано е досъдебно производство по чл.340 от Наказателния кодекс за допускане засядане на кораб, с което да се застраши живота на хора или увреждане на чуждо имущество. Днес водещият разследването следовател е разпитал служители на Гранична полиция.

Второто направление, по което работи Окръжната прокуратура в Добрич, е за опасност от престъпно замърсяване на околната среда вследствие на акцията по претоварването на кораба, заяви окръжният прокурор Радослав Бухчев.

Окръжната прокуратура ще разследва и дали действията на оправомощените държавни институции са били адекватни, навременни и правилни.

Към този момент сигналът на екоминистъра Асен Личев срещу Морска администрация не е постъпил в прокуратурата.

Заседнал кораб край Яйлата

Източник БНР

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Затвор грози бившия президент на Аржентина за шпионажа срещу роднините на екипажа на подводница ARA San Juan

Бившият президент на Аржентина Маурисио Макри обяви, че няма да прави заявления и към момента няма да се яви пред съда по повод обвиненията за предполагаем шпионаж, разпореден

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент