Бойко Борисов: Досега с кофи да са сме го изнесли този кораб

Бившият премиер Бойко Борисов с вече освободения изпълнителен директор на ИАМА кап. Живко Петров на брифинг за прехвърлянето на гориво от потъналия кораб МОПАНГ, за което бяха осигурени милиони.

Досега с кофи да сме го изнесли този кораб. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медии по време на откриването на галерията на Вежди Рашидов.

Той изрази сериозно възмущение от факта, че е ограничен достъпът за граждани до резерват Яйлата с твърдението, че зад това решение стои вътрешният министър Бойко Рашков.

Бившият премиер изтъкна, че вече има лични съмнения за цялостта на плавателния съд. „Като гледах как го заливат вълните, със сигурност тече“, заяви той днес.

„Това са хората, на които сме се доверили“, заяви Борисов, визирайки вече освободения изпълнителен директор на Морска администрация кап. Живко Петров при т.нар. криза преди години с допуснат разлив от потъналия кораб МОПАНГ.

Тогавашната операция беше определена от морски неправителствени организации като неоправдано скъпа.

Видео, архив:

Заседнал кораб край Яйлата

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент