Двама моряци загинаха на бълкер

Двама моряци от Украйна са починали на борда на бълкер при трагични обстоятелства. Мъжете са били част от екипажа на плаващия под флага на Маршалови острови AP ASTAREA (IMO: 9475777), който се е намирал в Бангладеш.

Пристанищните власти твърдят, че 60-годишният Генади Яценко е починал следствие на сърдечен удар, когато открива тялото на вече мъртвия 31-годишен фитер Константин Йермак в кабината му, предаде „ТрейдУиндс“.

Местното издание „Дейли стар“ твърди, че оперираният от „Atlantska Plovidba“ бълкер с дедуейт 57 300 т. пристига в Читагонг на 30 септември с товар 55 хил. тона торове.

Назмул Тутул, управител на „Shoreline Services“, агент на кораба, твърди, че вторият механик Яценко получава затруднения при дишането, след като открива починалия по-млад негово колега. Информацията на Тутул е от капитана на кораба.

Към AP ASTAREA е изпратен катер, който да превози втория механик до местна болница. Там е установена смъртта му. Предполага се, че той е получил сърдечен удар.

Местните власти съобщават, че никой от моряците на кораба не показва симптоми на коронавирус.

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент