Кораби за насипни товари превозват Кока-кола

Лидерът в продажбите на безалкохолни напитки Кока-Кола превозва продукцията си с кораби за насипни товари. Това стана ясно от публикация в социалните мрежи на директора по производството и дистрибуцията на компанията Алън Смит.

Той обяснява решението с растящите цени за превоз на товари в контейнери и закъсненията при обработката на контейнеровози.

Компанията е чартирала три хендисайз бълкера – ALPHRODITE M, LUCILIA C и ZHE HAI 505, които ще осигурят и гарантират стабилността на веригите за доставки на Кока-Кола.

Според Смит трите плавателни съда ще осигурят превоз на продукти на компанията, за чиято доставка биха били нужни близо 3000 TEU.

Последни новини

Последни новини

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към

Ротердам, Антверпен-Брюж и Хамбург запазват позициите си на основни пристанища на ЕС

Румънското Пристанище Констанца отчита сериозен ръст на товарооборота сред европейските пристанища, според данни, публикувани от Европейската статистическа служба (Евростат).

САЩ с крачка назад за участието на Иран в атаките срещу кораби в Червено море

Седем държави имат готовност за операция за защита безопасността на корабоплаването в Червено море Министерството на отбраната на САЩ не може да каже категорично, че