Очакват надуваемите баржи на EMSA за кораб Vera Su

Днес се очаква в България да пристигнат изпратените от Европейската агенция за морска безопасност (EMSA) надуваеми баржи с вместимост 100 куб. м. Те са предназначени за съхранение на течни товари, имат дължина над 15 м. и широчина 5 м., според справка на Maritime.bg.

По всяка вероятност на тях ще бъде прехвърлен част от товара на VERA SU, до който вече е достигнала нахлулата в хамбара на кораба вода.

Властите съобщиха, че EMSA е изпратила три съоръжения от този тип и вече има готовност за навременното им активиране в района.

Тази сутрин продължи допълнителното осигуряване на 32-годишния кораб с котви, предвид очакваното в идните дни влошаване на времето.

Към 1020 ч. в района на н. Шабла скоростта на вятъра е 8 м/с с пориви до близо 10 м/с и посока от североизток. Към 0630 ч. вълнението на морето е 3 бала с височина на вълната от 1.18 м.

Спецификация на баржите:

Lamor-Oil-Storage-Barge-October-2019

Заседнал кораб край Яйлата

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Затвор грози бившия президент на Аржентина за шпионажа срещу роднините на екипажа на подводница ARA San Juan

Бившият президент на Аржентина Маурисио Макри обяви, че няма да прави заявления и към момента няма да се яви пред съда по повод обвиненията за предполагаем шпионаж, разпореден

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент