Очакват надуваемите баржи на EMSA за кораб Vera Su

Днес се очаква в България да пристигнат изпратените от Европейската агенция за морска безопасност (EMSA) надуваеми баржи с вместимост 100 куб. м. Те са предназначени за съхранение на течни товари, имат дължина над 15 м. и широчина 5 м., според справка на Maritime.bg.

По всяка вероятност на тях ще бъде прехвърлен част от товара на VERA SU, до който вече е достигнала нахлулата в хамбара на кораба вода.

Властите съобщиха, че EMSA е изпратила три съоръжения от този тип и вече има готовност за навременното им активиране в района.

Тази сутрин продължи допълнителното осигуряване на 32-годишния кораб с котви, предвид очакваното в идните дни влошаване на времето.

Към 1020 ч. в района на н. Шабла скоростта на вятъра е 8 м/с с пориви до близо 10 м/с и посока от североизток. Към 0630 ч. вълнението на морето е 3 бала с височина на вълната от 1.18 м.

Спецификация на баржите:

Lamor-Oil-Storage-Barge-October-2019

Заседнал кораб край Яйлата

Последни новини

Последни новини

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към

Ротердам, Антверпен-Брюж и Хамбург запазват позициите си на основни пристанища на ЕС

Румънското Пристанище Констанца отчита сериозен ръст на товарооборота сред европейските пристанища, според данни, публикувани от Европейската статистическа служба (Евростат).

САЩ с крачка назад за участието на Иран в атаките срещу кораби в Червено море

Седем държави имат готовност за операция за защита безопасността на корабоплаването в Червено море Министерството на отбраната на САЩ не може да каже категорично, че