Влошава се времето в района на заседналия кораб Vera Su

Влошава се хидрометеорологичната обстановка в района на заседналия моторен кораб VERA SU. Данните към 1345 ч. сочат вятър с пориви над 10 м/с. Днес няма да бъде осъществяван опит за прехвърляне на товар от борда на 32-годишния плавателен съд, според информация на БНР. Той заседна на 20-и септември на скалистия бряг край защитена местност „Яйлата“ между с. Камен бряг и курорта Русалка. На кораба е останало минимално количество гориво, съобщават властите.

Все още се очаква пристигането на надуваеми баржи, които Европейската агенция за морска безопасност (EMSA) изпрати. Трите съоръжение се очакват във Варна до края на деня. Те ще бъдат подготвени и активирани в операцията, когато времето позволява.

Maritime.bg припомня, че става дума за специални надуваеми баржи, които се използват в борбата с разливи. С помощта на помпи се очаква прехвърляне на част от товара 2800 т. урея. Известно е, в хамбара на VERA SU е нахлула вода.

Вчера и днес плавателният съд бе допълнително осигурен с котви.

Заседнал кораб край Яйлата

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Затвор грози бившия президент на Аржентина за шпионажа срещу роднините на екипажа на подводница ARA San Juan

Бившият президент на Аржентина Маурисио Макри обяви, че няма да прави заявления и към момента няма да се яви пред съда по повод обвиненията за предполагаем шпионаж, разпореден

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент