Изграждат работилница за ремонт на рибарски лодки в Ченгене скеле

С 260 хил.лв. изграждат работилница за ремонт на рибарски лодки в Ченгене скеле. Проекът ще се реализира със средства по европейски програми и трябва сградата да е готова за не по-дълъг срок от 60 календарни дни. Планираните дейности са насочени към подобряването на безопасността, условията на труд и социалното приобщаване на рибарите, работниците и служителите. Това ще се постигне чрез серия от инвестиции в новото Рибарско пристанище, което от официалното си откриване се превърна в най-предпочитаната дестинация през последните месеци, пише Флагман.

Сградата ще бъде изградена в източната част на имота, като няма да възпрепятства подхода към пристанището. Порталът за вкарване и изкарване на лодките е от запад и позициониран така, че да е в непосредствена връзка с пристанището. Всъщност това ще е ремонтно хале с обслужващи помещения. Външната фасада ще използва вече одобрената цветова гама, използвана в проекта за културно-историческия комплекс „Ченгене скеле“.

Предвидено е халето да се издигне върху площ 151 кв.м. Конструкцията трябва да бъде изградена от монолитни стоманобетонни фундаменти, плочи, колони и греди, и стоманена покривна конструкция.

Официално комплексът бе открит през юли т.г., а строителството му започна в края на 2020 г. Старото блато до устието на р. Отманлийска е напълно преобразено. Изградена е довеждаща инфраструктура с паркинг за 50 автомобила, защитена лодкостоянка и комплекс, който вече е истинско богатство за туризма в региона. С настоящия проект продължава преобразяването на местността Ченгене скеле, която още от догодина вероятно ще се превърне в пряка конкуренция на о-в Св. Анастасия.

Източник Флагман

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за