К.д.п. Венцислав Иванов: Очакваме подобряване на времето в понеделник

В понеделник, ако времето позволява, български моряци ще се качат на борда на заседналия кораб VERA SU, за да осигурят планираната операция по разтоварване на част от превозвания товар. Това обяви пред бТВ изпълнителният директор на ИА „Морска администрация“ к.д.п. Венцислав Иванов.

Той заяви, че към сутринта на 08 октомври – няма промяна в позицията на плавателния съд, който заседна на скалистия бряг на защитена местност „Яйлата“ на 20-и септември.

„Изпратихме допълнително писмо до корабособственика дали и кога ще бъде наличен допълнителен екипаж, както и кога ще бъде факт подписът на договор с компания за изваждане на кораба. Работим паралелно. Ако до оправяне на времето не се появи такава компания, одобрена от министъра и правителството на България, имаме готовност да започнем действия по снемане на товара“, заяви още к.д.п. Иванов.

Видео (bTV):

Заседнал кораб край Яйлата

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Затвор грози бившия президент на Аржентина за шпионажа срещу роднините на екипажа на подводница ARA San Juan

Бившият президент на Аржентина Маурисио Макри обяви, че няма да прави заявления и към момента няма да се яви пред съда по повод обвиненията за предполагаем шпионаж, разпореден

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент