К.д.п. Венцислав Иванов: Очакваме подобряване на времето в понеделник

В понеделник, ако времето позволява, български моряци ще се качат на борда на заседналия кораб VERA SU, за да осигурят планираната операция по разтоварване на част от превозвания товар. Това обяви пред бТВ изпълнителният директор на ИА “Морска администрация” к.д.п. Венцислав Иванов.

Той заяви, че към сутринта на 08 октомври – няма промяна в позицията на плавателния съд, който заседна на скалистия бряг на защитена местност “Яйлата” на 20-и септември.

„Изпратихме допълнително писмо до корабособственика дали и кога ще бъде наличен допълнителен екипаж, както и кога ще бъде факт подписът на договор с компания за изваждане на кораба. Работим паралелно. Ако до оправяне на времето не се появи такава компания, одобрена от министъра и правителството на България, имаме готовност да започнем действия по снемане на товара”, заяви още к.д.п. Иванов.

Видео (bTV):

Заседнал кораб край Яйлата

Последни новини

Последни новини

Българо-румънски енергиен остров в Черно море носи 6 млрд. евро приходи и над 20 хил. нови работни места

Енергиен остров в Черно море, изграден съвместно от Румъния и България, би улеснил разгръщането на мултигигаватов офшорен вятърен капацитет, като същевременно ще избегне

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент