Данаил Папазов за спасяването на кораб Vera Su: Доста филми са гледали по телевизията много хора

Тук се говори за някакви големи спасявания… Според мен доста филми са гледали по телевизията много хора. Това коментира пред „Стандарт“ изпълнителният директор на Пристанище Езерово Данаил Папазов по повод засядането на моторен кораб VERA SU.

Трябва да се разтовари корабът, всичко друго е пожелание, коментира той. Папазов изразява мнение, че е трябвало първо да се разтовари уреята в насипно състояние, а после да се пакетира на брега. „В такава аварийна ситуация това би трябвало да го допуснат всички органи“, коментира той.

„Има много странни неща в случая. Например спасяването на кораба можеше да стане по много по-лесен начин. To се компрометира с не добре уплътнения грайфер-изтече доста стока в морето, което не биваше да се допуска. Има достатъчно грайфери и в пристанище Варна, и в Бургас, и в нашето, които не текат. Трябваше да бъдат взети мерки предварително. Допускат се грешки, тъй като ситуацията е аварийна.Другогото, което мога да кажа, е че странно, да не може да се разпита капитанът на кораба, заседнал на българска територия“, коментира още Папазов.

Източник: По материал на Стандарт

Заседнал кораб край Яйлата

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент