Класиране преди последния състезателен ден на Европейското по ветроходство във Варна

Пети пореден ден с отлични условия за плаване на Европейското първенство по ветроходство във  Варна. Силният вятър и големите вълни, в комбинация със студено време и дъжд предизвикаха още веднъж силните страни на 220-те участници. 

Състезанието започна по план в 1100 часа с флотите на ILCA 7 Gold и Silver.

Класовете ILCA 6 за жени и ILCA 6 за мъже бяха извикани от съдиите да започнат първите си гонки в 1400, но когато пристигнаха на вода, състезателният комитет подготвяше трета гонка за ILCA 7, така че трябваше да изчакат известно време преди да започнат. Когато най-накрая дойде ред за старт на жените, проблемите на този флот продължиха, тъй като половината лодки бяха зад линия и съдийският комитет поиска общо изтегляне и опита нов старт с черен флаг. 

В крана сметка и двете групи в ILCA 6 реализираха по две гонки, затваряйки броя на гонките на 9 преди финалния днешен ден. 

След лоша първа гонка днес, лидерът на ILCA 7 Майкъл Бекет GBR (11-2-1) успя да реализира два страхотни резултата за последните гонки и си осигури временната първа позиция с 30 точки.

Класирането при жените се промени за втори пореден ден, като сега е водено от полската състезателка Агата Барвинска ПОЛ (3-1), която оглавява състезанието с 38 точки. 22 точки след това вече е първата от предния ден Базилея Карахалиу (18-15) с 60. Трето място за лидерката от предните дни Лине Флем Хост NOR (27-4) със 70.

Стрипе Гаспич CRO (1-2) е на път да бъде новият европейски шампион на ILCA 6 за 2021 г. за мъже, комфортно водейки състезанието с 13 точки след 9 гонки. 

Награждаването на победителите е днес от 1800ч. на Морска гара Варна. 

Европейското първенство се организира от СК „Черно море Бриз“, Българска федерация по ветроходство с президент Росен Марангозов, Министерство на младежта и спорта и Община Варна, с подкрепата на Пристанище Варна. Варна се готви за престижния форум от повече от три години, провеждайки три кръга от Европейската купа през 2018, 2019 и 2020 г. 

Последни новини

Последни новини

Доц. д-р Виолин Райков: Разминават се реалните и някои от определените размери за улова на риби 

Минималните размери за улов не съответстват на това, което би трябвало да бъде. Примерно, барбуната влиза в полова зрялост при всички положения с размер над 10 см., а в нашето

Руският флот приема нова фрегата

Фрегата "Адмирал Головко" от проект 22350 ще бъде приета в състава на ВМФ на Руската федерация през следващия месец, обяви ТАСС, цитирайки източник от военно-промишления

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент