Установяват състоянието на кораб Vera Su

Очаква се в утрешния ден екипи на Морска администрация, представители на салвидж компания и застрахователи да се качат на борда на заседналия край Яйлата моторен кораб VERA SU, научи Maritime.bg.

В следобедните часове на понеделник се очаква подобряване на хидрометеорологичната обстановка в района, което да позволи проверка. Тя трябва да установи състоянието на плавателния съд, както и оглед на товара в хамбара на кораба.

Припомняме, че VERA SU е снет от първичната позиция при засядането от 20-и септември.

Известно е, че в хамбара на 32-годишния плавателен съд нахлува вода. Какво е състоянието на превозваните 2800 т. урея ще стане ясно, когато завършат огледите. По-късно днес се очаква допълнителна информация за планираните действия.

Към 1100 ч. в неделя, 10 октомври, VERA SU е в стабилно състояние, осигурен е с 3 котви и няма изменение на позицията му спрямо бреговата линия.

Към 1100 ч. в неделя в района духа северен вятър със скорост 10 м/с с пориви до над 12 м/с. Вълнението на морето в района на н. Шабла към 0730 ч. тази сутрин е 4 бала с височина на вълната 1.58 метра.

Заседнал кораб край Яйлата

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Затвор грози бившия президент на Аржентина за шпионажа срещу роднините на екипажа на подводница ARA San Juan

Бившият президент на Аржентина Маурисио Макри обяви, че няма да прави заявления и към момента няма да се яви пред съда по повод обвиненията за предполагаем шпионаж, разпореден

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент