Реклама

Установяват състоянието на кораб Vera Su

Очаква се в утрешния ден екипи на Морска администрация, представители на салвидж компания и застрахователи да се качат на борда на заседналия край Яйлата моторен кораб VERA SU, научи Maritime.bg.

В следобедните часове на понеделник се очаква подобряване на хидрометеорологичната обстановка в района, което да позволи проверка. Тя трябва да установи състоянието на плавателния съд, както и оглед на товара в хамбара на кораба.

Припомняме, че VERA SU е снет от първичната позиция при засядането от 20-и септември.

Известно е, че в хамбара на 32-годишния плавателен съд нахлува вода. Какво е състоянието на превозваните 2800 т. урея ще стане ясно, когато завършат огледите. По-късно днес се очаква допълнителна информация за планираните действия.

Към 1100 ч. в неделя, 10 октомври, VERA SU е в стабилно състояние, осигурен е с 3 котви и няма изменение на позицията му спрямо бреговата линия.

Към 1100 ч. в неделя в района духа северен вятър със скорост 10 м/с с пориви до над 12 м/с. Вълнението на морето в района на н. Шабла към 0730 ч. тази сутрин е 4 бала с височина на вълната 1.58 метра.

Заседнал кораб край Яйлата

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент