Корабособственикът на Vera Su е изключително некоректен, смята шефът на БМФ Порт Бургас

Корабособственикът е изключително некоректен към своя екипаж, към собственика на товара и към българското общество предвид щетите, които ще понесем от този инцидент. Това коментира по повод заседналия край Яйлата моторен кораб VERA SU изпълнителният директор на БМФ Порт Бургас Борис Балев в интервю пред Maritime.bg.

„Две неща правят силно впечатление при развилите се обстоятелства с този кораб. На първо място е това колко много зависи от коректността и етичността на всеки, който  желае да развива международен бизнес в днешно време. Корабособственикът е изключително некоректен към своя екипаж, към собственика на товара и към българското общество предвид щетите, които ще понесем от този инцидент. На второ е необходимостта от законодателни промени и изготвяне на процедури за бърза реакция в кризисни ситуации, както и отпускането на средства за ресурсна обезпеченост за евентуални спасителни дейности“, коментира Балев.

Вижте цялото интервю тук

Заседнал кораб край Яйлата

Последни новини

Последни новини

Морският бизнес в САЩ е в ступор от избора на Байдън за шеф на Морската администрация

Президентът на САЩ Джоузеф Байдън предлага контраадмирал о.р. Ан Филипс за директор на Морската администрация. Предстои нейната кандидатура да бъде одобрена от Сената. В

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент