Завърши проект за удълбочаване в Пристанище Констанца

От 7 до 9 метра е увеличена дълбочината на 17 кейови места и част от работната акватория и каналите в Пристанище Констанца. Това става възможно след завършване на проект за около 50 млн. евро, 85% от които осигурени от Европейския съюз.

В съобщение на румънската държавна компания се сочи, че завършването на проекта дава значително предимство на пристанището пред конкуренцията на Черно море.

Осъществен е драгаж в акватория от над 1,8 млн. кв. метра.

Изградена е естакада, базирана на стоманобетонни колони на кейов фронт от над 1,2 км., което създава нови възможности за обработка на плавателни съдове с увеличен капацитет.

Основната цел, постигната с проекта, е да се подобрят навигационните условия в пристанището на Констанца, чрез развитие на инфраструктурата, сочи съобщение от пристанището.

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС