Съд задължи ТСВ да покаже договорите за удълбочаването във Варна

Варненският административен съд задължи със свое решение директора на „Транспортно строителство и възстановяване“ („ТСВ“ ЕАД) да предостави пълни копия от всички договори, сключени във връзка с удълбочаване на плавателните канали в Пристанище Варна, съобщи Дневник. Изданието заведе дела по Закона за достъп до обществена информация, след като от няколко години получава откази за достъп до документите. С мълчалив отказ за достъп до данните се сблъска и Maritime.bg.

Припомняме, че бившият кабинет на Бойко Борисов отпусна близо 400 млн. лева на ДП „Пристанищна инфраструктура“ по проекта за увеличаване дълбочините в каналите на варненското пристанище. В инхаус процедура държавното предприятие превъзложи дейностите на ТСВ, което е също под шапката на транспортното министерство. Последното държавно дружество разпредели средствата към трети подизпълнители. Не е известно дали в някаква част от проекта са прилагани разпоредбите на Закона за обществените поръчки.

Всички договори, които би следвало да дадат отговор на въпроса как публичното финансиране по проекта е стигнало без конкуренция до руската компания „Гидрострой“, трябва да станат публични до края на месец октомври.

Вижте още в Дневник

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент